Circulariteit – Simpelweg een betere manier om te leven én te ondernemen.

Zoals we allemaal weten, verkeert onze aarde in een crisis. Daar kunnen we het over eens zijn. Daarom moeten we meteen actie ondernemen om verdere negatieve gevolgen te voorkomen. Alleen zo keren we die neerwaartse spiraal om. Hoe we dat doen? Door minder afval te realiseren en tegelijkertijd ook onze koolstofuitstoot te verminderen.

Het positieve nieuws is dat er een aantal zeer makkelijke stappen zijn die we allemaal kunnen nemen om de bal te laten gaan rollen. En dat terwijl we blijven voldoen aan de steeds toenemende bedrijfsdoelstellingen en de noodzaak om meer dan 8 miljard mensen te voorzien van voeding, kleding en vermaak.

De waarheid is dat we elk jaar ongeveer 2,12 miljard ton afval produceren, waarbij 99% van de spullen die we kopen binnen 6 maanden al wordt weggegooid. Het resultaat? Er drijft op dit moment al meer dan 10 miljoen ton plastic rond in onze oceanen…

 

Wat kunnen wij doen om de stijging van die cijfers te stoppen?

Download hier de infographic
en ontdek onze 10 R’s!

Levanto bevindt zich in de perfecte positie om samen met jou elk van de 10 R’s aan te pakken. Met jouw hulp kunnen we samen een oprechte en positieve impact maken. Zo doen we dat:

Wij geloven in RETHINKING: het heroverwegen van de manier waarop items en producten worden geproduceerd, geleverd en gebruikt. Dat houdt in dat we nieuwe technologie en materialen omarmen met de vastbeslotenheid om de ecologische voetafdruk van de producten en diensten die wij leveren te verminderen.

Alles wat wij maken komt op de plaats van bestemming aan in een volledig duurzame en beschermende verpakking zonder enig plastic. Zo wordt de kans op een negatieve impact op onze aarde REDUCED (verkleind) en onze CO₂-voetafdruk voor transport en bedrijfskosten gecompenseerd.

Alle verpakkings- en installatiematerialen worden RECOVERED (teruggehaald) en teruggebracht naar onze fabriek waar ze worden gescheiden voor toekomstig gebruik. Telkens wanneer we een item uit een winkel de-installeren of een kantoor of detailhandelszaak strippen, gaan we tot het uiterste met REPAIRING (herstellen en repareren), REFURBISHING (opknappen) en REUSING (hergebruiken), zodat alle materialen een tweede leven krijgen. Met de garantie voor kwaliteit en levensduur voor alle REMANUFACTURED items.

Als items niet meer opnieuw voor de productie gebruikt kunnen worden, krijgen ze een REPURPOSE (nieuwe bestemming) of we brengen ze terug in de grondstofketen door RECYCLING.

En last but not least: wij staan voor REFUSE en weigeren dus te accepteren dat kleine veranderingen geen groot verschil kunnen maken.

Wij als Levanto gaan nog een stap verder en werken aan de ontwikkeling van een paspoortsysteem voor al onze producten. Van de kleinste schroef tot de grootste gevelletter. Ons doel is dat alles waar Levanto bij betrokken is getraceerd kan worden naar de bron en voorzien wordt van een CO₂-paspoort dat aangeeft welke impact het item heeft gehad op onze aarde.

Door onze krachten te bundelen kunnen we een groot verschil maken. Als we samen de 10 R’s omarmen, maken we meteen een positieve impact op onze aarde. En dat zorgt weer voor een mooiere en betere toekomst voor onze mede-aardbewoners en de toekomstige generaties.

Ben jij klaar om deel uit te maken van de verandering?

Laten we vandaag nog onze krachten bundelen!